18 november 2008

Chocolat Coulant

voolav shokolaad

See lugu algas kauges minevikus, umbes paar aastat tagasi, kui mulle sattus ette koogiretsept, milles koos shokolaad ja sinihallitusjuust. Head asjad mõlemad, aga koos ?

Ekspert näitab ette - Heston Blumenthal



Täidis

200ml vahukoort
2tl purustatud kohviube
20ml värsket espressot

ajada keema ning eemaldada tulelt

lisa väikeste tükkidena 100g sinihallitusjuustu ning sega kuni juust on sulanud

tükelda 100g shokolaadi ja 45g võid

vala läbi sõela peale vahukoore-juustu segu ning sega kuni shokolaad on sulanud

vala anumasse ja aseta külmkappi

Taigen

Sega miksris 5 munakollast ja 100g tuhksuhkrut

sulata 100g shokolaadi ja 80g võid ning lisa munale

lisa 90-100g jahu ning sega kõik kokku

Küpsetamine

Kata vormi põhi taignaga, selle peale aseta külmunud täidis ning kata kõik uuesti taignaga.

Küpseta 190C juures 10-15 minutit.

Soovitused

  • Nii täidise kui taigna valmistamisel on hea shokolaad ja või eelnevalt sulatada.
  • Enne taigna juurde asumist oota kuni täidis on külmunud. See võtab aega.
  • Tuhksuhkru asemel võib kasutada ka tavalist suhkrut.
  • Vormi täitmisel jälgi hoolega, et täidis oleks korralikult kaetud. Muidu voolab küpsetamisel välja.
  • Koogivormi puudumisel saab kasutada poes müüdavaid ühekordseid alumiiniumist küpsetuskarpe.
  • Kook on kange, tarbida ohtra piimaga.

Head isu !

0 kommentaari: