voolav shokolaad
See lugu algas kauges minevikus, umbes paar aastat tagasi, kui mulle sattus ette koogiretsept, milles koos shokolaad ja sinihallitusjuust. Head asjad mõlemad, aga koos ?
Ekspert näitab ette - Heston Blumenthal
Täidis
200ml vahukoort
2tl purustatud kohviube
20ml värsket espressot
ajada keema ning eemaldada tulelt
lisa väikeste tükkidena 100g sinihallitusjuustu ning sega kuni juust on sulanud
tükelda 100g shokolaadi ja 45g võid
vala läbi sõela peale vahukoore-juustu segu ning sega kuni shokolaad on sulanud
vala anumasse ja aseta külmkappi
Taigen
Sega miksris 5 munakollast ja 100g tuhksuhkrut
sulata 100g shokolaadi ja 80g võid ning lisa munale
lisa 90-100g jahu ning sega kõik kokku
Küpsetamine
Kata vormi põhi taignaga, selle peale aseta külmunud täidis ning kata kõik uuesti taignaga.
Küpseta 190C juures 10-15 minutit.
Soovitused
- Nii täidise kui taigna valmistamisel on hea shokolaad ja või eelnevalt sulatada.
- Enne taigna juurde asumist oota kuni täidis on külmunud. See võtab aega.
- Tuhksuhkru asemel võib kasutada ka tavalist suhkrut.
- Vormi täitmisel jälgi hoolega, et täidis oleks korralikult kaetud. Muidu voolab küpsetamisel välja.
- Koogivormi puudumisel saab kasutada poes müüdavaid ühekordseid alumiiniumist küpsetuskarpe.
- Kook on kange, tarbida ohtra piimaga.
Head isu !
0 kommentaari:
Postita kommentaar